Kategoriler

30 Nisan 2014 Çarşamba

Kaşarlı Patates Köftesi



Kolay pratik kaşarlı patates köftesi tarifi için malzemeler; 6 adet patates
                                                                                      300 gr kaşar peyniri
                                                                                      1 yumurta
                                                                                      1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                                                                                      sıvı yağ
                                                                                       tuz

Kolay pratik kaşarlı patates köftesi tarifinin yapımı; Önce patatesleri haşlar püre haline getiririz. Daha sonra geniş bir kaba alırız patatesleri, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kırmızı pul biber, yumurta ve çok az tuz ekleyerek  iyice karıştırırız.Sonra ceviz büyüklüğünde kopararak elimizle şekil verdikten sonra yağda  kızartırız. Dileyen yanına patates kızartarak da servis edebilir.

Kolay pratik kaşarlı patates köftesi tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.    

28 Nisan 2014 Pazartesi

Peynir Köftesi Tarifi


Kolay pratik peynir köftesi tarifi için malzemeler;500 gr peynir
                                                                         bayat ekmek içi
                                                                         1 tutam maydanoz
                                                                         1 tutam dereotu
                                                                         2 yumurta
                                                                         karabiber
                                                                         sıvı yağ
Kolay pratik peynir köftesinin yapımı; Peynir rendelenir. Bir kaba alınır, içerisine yeteri kadar bayat ekmek içi maydanoz, dereotu, karabiber   ve yumurta ilave edilir. İyice karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde koparılıp elle şekil verdikten sonra yağda kızartılır. Özellikle kahvaltılar için mükemmel bir lezzet.

Kolay pratik  peynir köftesi  tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

24 Nisan 2014 Perşembe

Yufkadan Peynirli Börek


Kolay pratik yufkadan peynirli börek tarifi için malzemeler; 6 yufka
                                                                                         300 gr lor peyniri
                                                                                         1/2 demet maydanoz
                                                                                         2 su bardağı süt
                                                                                         su
                                                                                         üzeri için
                                                                                        1 yumurta sarısı
                                                                                        3 kaşık yoğurt
                                                                                        3 kaşık sıvı yağ
irli börek tarifi, börek tarifleri
Kolay pratik yufkadan peynirli börek tarifinin yapımı;Önce bir kasede peynir ile maydanozu karıştırırız. Su ve sütü ayrı bir kapta karıştırırız. Yufkaları su ve süt karışımına batırıp 2 kat olarak tepsiye yayıp harcımızdan koyup tekrar 2 kat daha yayarak tekrara harcımızdan koyup 2 kat yufka ile kapatıp üzerine yoğurt ve sıvı yağ ve yumurtadan olan karışımı da sürerek  fırına veririz.

Kolay pratik yufkadan peynirli börek tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

23 Nisan 2014 Çarşamba

Şekerpare Tarifi


Kolay pratik şekerpare tarifi için malzemeler; 1 çay bardağı sıvı yağ
                                                                    1 çay bardağı irmik
                                                                    1 çay bardağı pudra şekeri
                                                                    2 yumurta
                                                                    1/2  margarin
                                                                    1 paket vanilya
                                                                    1 paket kabartma tozu
                                                                    un
                                                                   şerbeti için
                                                                   4 su bardağı su
                                                                   3 su bardağı şeker

Kolay pratik şekerpare tarifinin yapımı;     Önce şerbetini hazırlamak için bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatırız. Soğumaya bırakırız. Bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırırız. Ayrı bir kapta yumurta, sıvı yağ, irmik, pudra şekeri ve margarin iyice karıştırılır. İçine yavaş yavaş unu ilave edip yoğurmaya başlarız. Hamur kıvamına gelince de ceviz büyüklüğünde kopararak elimizle şekil verip yağlanan tepsiye dizeriz. Fırına veririz. Pişince şerbetini üzerine dökeriz. 5 saat kadar dinlendikten sonra servis ederiz.

Kolay pratik şekerpare tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

22 Nisan 2014 Salı

Sütlü İrmik Tatlısı


Kolay pratik sütlü irmik tatlısı tarifi için malzemeler; 1 kilo süt
                                                                             10 kaşık irmik
                                                                             10 şeker
                                                                             1 paket bisküvi
                                                                             1 paket vanilya
                                                                             çok az rendelenmiş limon kabuğu
                                                                             2 yemek kaşığı margarin
                                                                             hindistan cevizi, tarçın

Kolay pratik sütlü irmik tatlısı tarifinin yapımı; Bir tencereye sütü boşaltırız. İçerisine irmik ve şeker konur kaynatılır. Kaynarken limonrendeside ilave edilir ve devamlı karıştırırız. Son olarak vanilya ve margarin de ilave edilir biraz daha karıştırırız. Karışımın yarısını borcama döküp arasına ince olarak bisküvileri dizeriz. Kalan karışımı da üzerine döküp buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra üzerine hindistan cevizi ya da tarçın serperiz. Dilimleyerek servis ederiz.

Kolay pratik sütlü irmik tatlısı tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

21 Nisan 2014 Pazartesi

Çikolatalı Supang'le Tarifi


Kolay pratik çikolatalı supangle tarifi için malzemeler; 1 kilo süt
                                                                                 1 su bardağı şeker
                                                                                 1/2 su bardağı kakao
                                                                                 1/2 su bardağı nişasta
                                                                                 1/2 su bardağı un
                                                                                 1 yumurta
                                                                                 4 kaşık çikolatalı fındık kreması
                                                                                 1 yemek kaşığı sıvı yağ
                                                                                 hindistan cevizi
                                                                                 toz fıstık

Kolay pratik çikolatalı supangle tarifinin yapımı; Bir tencereye sırasıyla süt, şeker, kakao, nişasta ve unu alıp kaynayıncaya kadar karıştırırız. Çikolatalı fındık kremasını da ilave edip karıştırmaya devam ederiz. Ocağı kapatınca da sıvı yağ ilave edip karıştırmaya devam ederiz. Soğumaya bırakırız. Kaselere alarak üzerine arzuya göre toz fıstık ya da hindistan cevizi serperek servis ederiz.

Kolay pratik çikolatalı supangle tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.    

19 Nisan 2014 Cumartesi

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi


Kolay pratik portakallı irmik tatlısı tarifi için malzemeler;  1 kilo süt
                                                                                     8 yemek kaşığı irmik
                                                                                     1,5 su bardağı şeker
                                                                                     1 paket vanilya
                                                                                     1 paket bisküvi tercihinize kalmış
                                                                                     1 yemek kaşığı margarin
                                                                                     2 portakal rendesi
                                                                                      hindistan cevizi ya da tarçın

Kolay pratik portakallı irmik tatlısı tarifinin yapımı; Önce portakalın kabuğunu rendeleriz. Sonra bütün malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişiririz. Ocaktan almadan önce markarin ilave eder. Sonra ocaktan alırız. Yarısını borcama dökerek arasına bisküvileri dizeriz. Kalan yarısını da üzerine dökeriz. Biraz soğuduktan sonra arzuya göre hindistan cevizi ya da tarçın ile süsleyip dilimleyerek servis ederiz.

Kolay pratik portakallı irmik tatlısı tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.        

18 Nisan 2014 Cuma

Kazandibi Tarifi


Kolay pratik kazandibi tarifi için malzemeler;1 su bardağı prinç unu
                                                                   1 su bardağı şeker
                                                                   1,5 kg süt
                                                                 
                                                                   tarçın
                                                                   pudra şekeri

Kolay pratik kazandibi tarifinin yapımı; . Bir tencerede sütü kaynatıp ve şekeri ilave edip karıştırırız. Prinç ununu da biraz sulandırıp tencereye ilave edip karıştırmaya devam ederiz. Koyulaşınca ocaktan alıp borcama döküp fırına veririz. Dibi biraz tutunca fırından çıkarırız. Dilimleyerek servis tabağına alıp üzerine arzuya göre tarçın ya da pudra şekeri serperiz.

Kolay pratik kazandibi tarifi servise hazırdır.  Afiyet olsun.  

17 Nisan 2014 Perşembe

Yağlı Lokma Tarifi


Kolay Pratik Yağlı Lokma Tarifi İçin Malzemeler; 1 kilo un
                                                                            1 margarin
                                                                            tuz
                                                                           yeteri kadar su

Kolay pratik yağlı lokma tarifinin yapımı; Geniş bir kaba önce unu ilave ediyoruz. Ortasını açarak yeteri kadar tuz, eritilmiş margarin ve yavaş yavaş ılık su ilave ederek hamuru yoğumaya başlıyoruz. Hamur kıvamını alınca  20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Yağlanmış tepsiye yayarak fırına veriyoruz. Pişince çayla beraber servis ediyoruz.

Kolay pratik yağlı lokma tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

16 Nisan 2014 Çarşamba

Babuko Yemeği Tarifi


Kolay pratik babuko yemeği tarifi için malzemeler; 5 su bardağı un
                                                                            2 tatalı kaşığı tuz
                                                                            2 su bardağı su
                                                    üzeri için         5 diş sarımsak
                                                                            1 kilo  yoğurt
                                                                            yoğurdun yarısı kadar su
                                                                           1 margarin

Kolay pratik babuko yemeği tarifinin yapımı; Benim de çok sık yaptığım ve severek yediğim babuko çok lezzetlidir. Özellikle yumuşayınca daha da lezzetli olur. Geniş bir kaba önce unu ve tuzu alıp üzerine ılık sudan yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlarız. Hamuru önceden yağlanmış tepsiye yayarak fırına verip pişmeye bırakırız. Bu arada yoğurt ile suyu bir kapta çırparız. Sarımsakları iyice ezip yoğurda katarız. Sonra da yoğurdu ocakta karıştırarak sıcak olamasını sağlarız. Pişen hamuru doğrayarak, üzerine sarımsaklı sıcak yoğurdu ilave ederiz. En son üzerine 1 paket margarini eritip, sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdiririz. Sıcakken servis edilir. Bekledikçe de daha da bir tatlı olur.

Kolay pratik babuko yemeği tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

14 Nisan 2014 Pazartesi

Bayat Ekmek Köftesi


Kolay pratik bayat ekmek köftesi tarifi için malzemeler; 1 bayat  ekmek
                                                                                    2 yumurta
                                                                                    100 gram peynir(ezilmiş olarak)
                                                                                    Bir tutam maydanoz
                                                                                    pul biber
                                                                                    karabiber
                                                                                    tuz
                                                             sosu için        1 su bardağı süzme yoğurt
                                                                                   2 diş sarımsak
                                                                                   bir tutam maydanoz
                                                                                   2 yemek kaşığı sıvı yağ
                                                                                   tuz, pul biber
Kolay pratik bayat ekmek köftesi tarifinin yapımı;  Ekmeği ıslatıp karıştırma kabına alıp üzerine yumurta, peynir, ince doğranmış maydanoz ve baharatları ilave edip iyice yoğururuz. Hamurdan büyük parçalar koparıp oval şekil veririz. Sonra da kızgın yağda köfteleri kızartırız. Köfteler kızarırken sosunu hazırlarız. Önce yoğurdu iyice bir çırparak sarımsak ve tuz ilave ederiz. Sonra da ince doğranmış maydanozları ve zeytinyağını ilave edip iyice bir karıştırırız. Sosumuz hazırdır. Köfteleri servis tabağına alıp  hazırladığımız yoğurtlu sostan üzerine ilave eder servis ederiz.

Kolay pratik bayat ekmek köftesi tarifi servise hazzırdır. Afiyet olsun.

12 Nisan 2014 Cumartesi

Muzlu Pudingli Etimek Tatlısı


Kolay pratik muzlu pudingli etimek tatlısı tarifi için malzemeler; 1 paket etimek
                                                                                              1 paket muzlu puding
                                                                                              3,5 su bardağı süt
                                                                                              2 su bardağı su
                                                                                              2 su bardağı şeker
                                                                                              4-5 damla limon suyu
                                                                                              3 tane muz
                                                                  üzeri için             1 su bardağı süt
                                                                                              hindistan cevizi
                                                                                              1 poşet krem şanti

Kolay pratik muzlu pudingli etimek tatlısı  tarifinin yapımı; Önce krem şantiyi sütle çırpıp bir kenarda bekletiriz. Borcama etimekleri dizeriz. Şekeri bir kapta kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişiririken yavaş yavaş limon suyu ve sıcak sudan ilave ederiz. Şeker eriyince etimeklerin üzerine dökeriz. Önceden dilimlediğimiz muzları etimeklerin üzerine dizeriz. Bir tencerede sütü ve pudingi karıştırıp pişnce etimeklerin üzerine dökeriz. Soğuyunca üzerini kremşanti ile kapatıp, hindistan cevizi ile süsleriz. Dilimleyip servis ederiz.

Kolay pratik muzlu pudingli etimek tatlısı tarifi servise hazırdır.  Afiyet olsun.

7 Nisan 2014 Pazartesi

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi


Kolay pratik kuru kayısı tatlısı tarifi için malzemeler; 20 tane kuru kayısı
                                                                              1 su bardağı su
                                                                              2 yemek kaşığı şeker
                                                                              1 yemek kaşığı tereyağı
                                                                              ceviz
                                                                              kaymak

Kolay pratik kuru kayısı tatlısı tarifinin yapımı; Kayısıları 2 saat suda beklettikten sonra yıkar ve tencereye dizeriz. Üzerine su, tereyağı ve şeker eklenir kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişince tabaklara alıp ceviz ve kaymak ile servis edilir.

Kolay pratik kuru kayısı tatlısı tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun. 

6 Nisan 2014 Pazar

Yufkadan Ispanaklı Börek


Kolay pratik yufkadan ıspanaklı börek tarifi için malzemeler; 4 yufka
                                                                                           1 kilo ıspanak
                                                                                           3 soğan
                                                                                           yoğurt
                                                                                           sıvı yağ
                                                                                           tuz
                                                                                          karabiber

Kolay pratik yufkadan ıspanaklı börek tarifinin yapımı; Öncelikle ıspanakları güzelce bir yıkayıp, ayıklar ve ince ince doğrarız. Soğanları da aynı şekilde doğrarız. Ayrı bir kasade yoğurt ile sıvı yağı karıştırırız.  Bir kapta ıspanağı, soğanı, karabiber ve tuzu iyice bir harmanlarız. Yufkaları ikiye bölüp yağladıktan sonra ortasına ıspanakları serperek rulo şeklinde kıvırırız. Üzerine de kalan karışımı ilave edip fırına veririz. Pişince servis ederiz.

Kolay pratik yufkadan ıspanaklı börek tarifi servise hazırdır.  Afiyet olsun. 

2 Nisan 2014 Çarşamba

Cevizli Kek Tarifi



Kolay pratik cevizli kek tarifi için malzemeler; 4 yumurta
                                                                     3 su bardağı un
                                                                     1 su bardağı sıvı yağ
                                                                     1 su bardağı ceviz
                                                                     1 su bardağı şeker
                                                                     1/2 su bardağı süt
                                                                     1/2 su bardağı yoğurt
                                                                     1 limon kabuğu rendesi
                                                                     1 paket kabartma tozu
                                                                     1 paket vanilya

Kolay pratik cevizli kek tarifinin yapımı; Önce derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırparız. Sonra limon kabuğu rendesi, sıvı yağ, süt ve yoğurdu da ilave edip çırpmaya devam ederiz. Un,vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip iyice bir karıştırırız. Ayrı bir kasede un ile birlikte çekilmiş cevizleri karıştırıp kek harcına ilave ederiz. Harcımız hazırdır. Önceden yağladığımız tepsiye harcımızı yayarız ve firına veririz. Pişince dilimleyerek servis ederiz.

Kolay pratik cevizli kek servise hazırdır. Afiyet olsun.  

1 Nisan 2014 Salı

Yufkadan Baklava Tarifi


Kolay pratik yufkadan baklava tarifi için malzemeler;  3 yufka
                                                                                 125 gram kaymak
                                                                                 2 su bardağı çekilmiş ceviz
                                                                                 tereyağı (üzeri için)
                                                           şerbeti için    3 su bardağı şeker
                                                                                 3 su bardağı su
                                                                                 biraz limon

Kolay pratik yufkadan baklava tarifinin yapımı;  Önce her zamanki gibi şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakacağız. Bunun için bir tencerede şeker, su ve limon kaynatılır, soğumaya bırakılır.
Yufkayı tezgaha serip, dört yanından katlayıp kare haline getiriyoruz. Kaymağı yayıp, çekilmiş cevizden de serpip rulo haline getirip dilimleriz ve ardından önceden yağladığımız tepsiye dizeriz. Üzerine de tereyağı süreriz. Fırında piştikten sonra sıcakken şerbetini döker dinlenmeye bırakırız.

Kolay pratik yufkadan baklava tarifi servise hazırdır.  Afiyet olsun.