Kategoriler

21 Temmuz 2014 Pazartesi

Piyaz Tarifi


Kolay pratik piyaz tarifi için malzemeler; 2 su bardağı fasulye
                                                             1 yemek kaşığı sirke
                                                             2 domates
                                                             1 soğan
                                                             2 haşlanmış yumurta
                                                             1 tutam maydanoz
                                                             4 sivri biber
                                                             2 yemek kaşığı sıvı yağ
                                                             1 yemek kaşığı limon
                                                             tuz

Kolay pratik piyaz tarifinin yapımı; Fasulyeler haşlanır yıkanır ve süzülür. Derin bir kaseye önce fasulyeleri sonra da ince doğranmış soğanları ilave ederiz. Domatesi de ince doğrayıp ilave ederiz. Maydanoz ve sivri biberleri de aynı şekilde doğrayıp ilave ettikten sonra limon suyu, sirke, sıvı yağ ve tuz da ilave edip alttan üste doğru karıştırırız. Servis tabağına alırken maydanoz ile süsleriz. Haşlanmış yumurtaları da arzu eden yanına ilave edip özellikle köfte ile servis edilir.

Kolay pratik piyaz tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.  

18 Temmuz 2014 Cuma

Çilekli Muhallebi Tatlısı


Kolay pratik çilekli muhallebi tatlısı tarifi için malzemeler; 2 litre süt
                                                                                     2 yumurta
                                                                                     10 kaşık un
                                                                                     3 paket vanilya
                                                                                     500 gr çilek
                                                                                     1 çay bardağı şeker

Kolay pratik çilekli muhallebi tatlısı tarifinin yapımı; Tencereye sırasıyla önce unu, şekeri, sütü, yumurtayı ilave ederek çırpalım. Ocakta harlı ateşte sürekli karıştıralım. Tencereyi ocaktan alıp vanilyaları da ilave edip mikser ile biraz karıştıralım. Karışımı kaselere boşaltalım. Çilekler iyice yıkanır ve süzülür. Çilek ve şekeri bir blendır ile püre haline getirelim. Püre haline gelen çilekleri kaselerdeki muhallebinin üzerine yayalım. Buzdolabında bekleterek soğuyunca servis yapalım.

Kolay pratik çilekli muhallebi tatlısı tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.  

16 Temmuz 2014 Çarşamba

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi


Kolay pratik fırında kaşarlı tavuk tarifi için malzemeler; 2 kilo tavuk kuşbaşı
                                                                                   1 soğan
                                                                                   3 diş sarımsak
                                                                                   5 yeşil biber
                                                                                   1 yemek kaşığı tereyağı
                                                                                   1 yemek kaşığı sıvı yağ
                                                                                   300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
                                                                                   tuz, karabiber, kimyon

Kolay pratik fırında kaşarlı tavuk tarifinin yapımı;  Tavuklar suda iyice yıkanır. Süzülmesi için bir kenara alınır.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alır eritiriz. Üzerine ince doğranmış soğan, sarımsak, sivri biberleri ilave edip kavururuz. Tavukları da ilave edip kavurmaya devam ederiz. İçerisine baharatları da ekleyerek isteyen tavukların pişmesine yakın krema da ekleyip çok az daha kavurup tencereyi ocaktan alırız. Fırın tepsisine tavukları yayarak kısa bir süre fırına verdikten sonra, tepsiyi fırından alıp rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine yayarak tekrar fırına veririz. Kaşarlar eriyip kızarınca da fırından alıp yanında pilav ve salata ile servis ederiz.

Kolay pratik fırında kaşarlı tavuk tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun
                                                                               

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Ciğer Sote


Kolay pratik ciğer sote tarifi için malzemeler; 500 gr tavuk ciğer
                                                                    2 yemek kaşığı un
                                                                    1 çay kaşığı kimyon
                                                                    tuz, kırmızı pul biber
                                                                    1 su bardağı sıvı yağ
                                                                     salatası için
                                                                    1 soğan
                                                                    1/2 maydanoz
                                                                    1 tatlı kaşığı nar ekşisi
                                                                    1 tatlı kaşığı sıvı yağ
                                                                    tuz

Kolay pratik ciğer sote tarifinin yapımı; Ciğerler iyice yıkanır ve süzülür. Önce derin bir kapta sırasıyla kimyon, pul biber, un ve tuz eklenir elimiz ile iyice karıştırırız. Kızgın yağda kızartırız. Kızarınca servis tabağına önce peçete serip, sonra ciğerleri üzerine alırız. Bu arada salatasını hazırlarız. Soğanlar ve maydanozlar ince kıyılır. Biraz nar ekşisi katılır ve biraz da tuz serpilir. Servis tabağına önce salatayı etrafına da ciğerleri alarak servis ederiz. Servis ederken ciğerlerin sıcak olması çok önemlidir. Ciğer tarifleri için buradan öğrenmeniz de faydalı olacaktır.

Kolay pratik ciğer sote tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Su Böreği Tarifi


Kolay pratik su böreği tarifi için malzemeler; 8 yufka
                                                                   3 yumurta
                                                                   500 gr çökelek
                                                                    2 su bardağı süt
                                                                   2 su bardağı su
                                                                   1 su bardağı sıvı yağ
                                                                   1 tutam tuz
                                                                   5 yemek kaşığı tereyağ
Kolay pratik su böreği tarifinin yapımı:  Derin bir kapta süt, su, tuz, sıvı yağ, yumurta ilave edilir ve iyice çırpılır. Tavada yağı eritiriz.Fırın tepsisini yağlanır ve yufkadan sereriz. Kalan yufkaları  ikiye bölerek hazırladığımız sosa batırarak tepsiyi kapatacak şekilde büzüştürerek yerleştiririz. Üzerne tereyağı sürdükten sonra bir yufkayı ıslatıp tepsiye tekrar serip üzerine çökelekten serperek tekrar yufkayı serip harcımızı döküyoruz ve son olarak bir yufka daha serpip hazırladığımız sosu üzerine ilave ediyoruz.Tepsiye serdiğimiz ilk yufkayı dört tarafından içeri katlıyoruz. Dilimleyerek kalan sosu da döküp fırına veriyoruz. Pişince servis ediyoruz. Bunun gibi daha birçok börek tariflerini buradan öğrenebilirsiniz.

Kolay pratik su böreği tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.



                                                               
                                                             
                                                           
                                                             
                                                         
                                                               

6 Temmuz 2014 Pazar

Fındıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi



Kolay pratik fındıklı kadayıf tatlısı tarifi için malzemeler;  800 gr kadayıf
                                                                                    300 gr tereyağı
                                                                                    300 gr fındık içi
                                                                                    4 su bardağı şeker
                                                                                    4 su bardağı su

Kolay pratik fındıklı kadayıf tatlısı tarifinin yapımı;  Önce fındıklı kadayıf tatlısı için şerbet hazırlanır. Bir tencere de su ve şeker kaynatılır. Yeterince kaynayınca soğuması için şerbeti bir kenara alırız. Bir tavada tereyağını eritiriz. Geniş bir kapata eritilen yağı kadayıflara yediririz. Elimizle didikleyerek bu işlemi daha da kolay yaparız. Sonra fırın tepsisine önce kadayıflardan biraz serdikten sonra üzerine ezilmiş fındık içinden ilave edip her tarafına yayarız. Tekrar kadayıfları üzerine yayarak işlemi sonlandırırız. Bir bardağın altıyla kadayıfları iyice tepsiye bastırırız. Sonra fırına veririz. Üzeri nar gibi kızarınca da fırından alıp şerbetini üzerine gezdiririz. İsteyen yanına kaymak yada mevsiminde olduğumuzdan dondurma da ekleyerek servis edebilir.

Kolay pratik fındıklı kadayıf tatlısı tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

4 Temmuz 2014 Cuma

Sarımsaklı Makarna Tarifi


Kolay pratik sarımsaklı makarna tarifi için malzemeler; 1 paket makarna
                                                                                  8 su bardağı su
                                                                                  tuz
                                                                                  üzeri için
                                                                                  3 kaşık zeytinyağı
                                                                                  5 diş sarımsak
                                                                                  3 su bardağı yoğurt
                                                                                  1 kaşık margarin
                                                                                   toz pul biber

Kolay pratik sarımsaklı makarna tarifinin yapımı; Tencerede suyu kaynatırız. Kaynamaya yakın çok az tuz ve 2  çay kaşığı zeytinyağı damlatırız. Böylece makarnalar birbirine yapışmaz. Su kaynayınca makarnaları ilave edip ara ara karıştırırız. Makarnalar suyunu çekmeye başlayınca ocağı kapatırız ve soğuk sudan geçirerek süzmeye bırakırız. Sonra sarımsakları ezip üzerine yoğurdu da ilave ederek iyice bir çırparız ve bir kenara alırız.    Tencereye zeytinyağını koyarak makarnaları biraz kavurduktan sonra ocağı kapatırız. Makarnaları servis tabağına alıp üzerine üzerine sarımsaklı sosu ilave ederken arzuya göre isteyen 1 kaşık margarini eriterek içerisine toz biber katıp biraz yaktıktan sonra sarımsaklı sosun üzerine gezdirebilir.

Kolay pratik sarımsaklı makarna tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Patates Çorbası Tarifi


Kolay pratik patates çorbası tarifi için malzemeler; 3 patates
                                                                            3 yemek kaşığı un
                                                                            1 soğan
                                                                            2 su bardağı süt
                                                                            2 yemek kaşığı margarin
                                                                            10 su bardağı sıcak su
                                                                            tuz, karabiber
                                                                            üzeri için
                                                                            1 yemek kaşığı margarin
                                                                            kırmızı pul biber

Kolay pratik patates çorbası tarifinin yapımı; Tencerede ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavrulur. Unu da ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Küp küp doğranmış patatesleri de ilave ettikten sonra üzerine sıcak su katıp kaynamaya bırakırız. Patatesler yumuşayınca ocaktan alıp blendırdan geçirerek tekrar ocağa alırız. Sonra da üzerine süt, tuz ve karabiber de ekleyerek 3-4 dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocağı kapatırız. Servis yapmadan önce de küçük bir tavada yağı kızdırıp toz biberi de yakıp üzerine gezdiririz.


Kolay pratik patates çorbası tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.
                                                                            

1 Temmuz 2014 Salı

Elmalı Muzlu Puding Tarifi


Kolay pratik elmalı muzlu puding tarifi için malzemeler; 1/2 su bardağı şeker
                                                                                  1/2 su bardağı ceviz içi
                                                                                  1 çay kaşığı tarçın
                                                                                  3 adet elma
                                                                                  1 paket petibör bisküvi
                                                                                  1 paket muzlu puding

Kolay pratik elmalı muzlu puding tarifinin yapımı;  Elmaları rendeledikten sonra bir tavaya alırız. Üzerine şeker, ezilmiş ceviz içi, tarçın da ilave ederek elmalar suyunu çekinceye kadar karıştırırız.Sonra soğumaya bırakırız. Bu arada pudingi hazırlarız.   Borcama hazırladığımız pudingten biraz sürdükten sonra üzerine bisküvi dizeriz. Bisküvilerin üzerine hazırladığımız elmalı harçtan ve pudingten serperiz. Aynı işlem biskiviler bitinceye kadar tekrarlanır. Son bisküvilerin üzerine kalan pudingi döktükten sonra isteyen hindisten cevizi de serperek dinlenmeye bırakırız. Daha sonra servis ederiz.

Kolay pratik elmalı muzlu puding tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.