Kategoriler

26 Şubat 2015 Perşembe

Sarımsaklı Karnıbahar Kızartması


Sarımsaklı karnıbahar kızartması için malzemeler ; 1 orta boy karnıbahar
                                                                                   1 çay kaşığı şeker
                                                                                   2 yumurta
                                                                                   1 yemek kaşığı un
                                                                                   1/2 çay bardağı süt
                                                                                   sıvı yağ
                                                                                   3 diş sarımsak
                                                                                   1 kase yoğurt
                                                                                   tuz, pul biber

Sarımsaklı karnıbahar kızartmasının yapımı ; Karnıbaharlar yıkanır ve haşlanır. Sertliğini kaybetmemesine özen gösterilerek. Haşlanırken içine şeker atılır. Süzülür. Bir kasede ezilmiş sarımsakların üzerine yoğurt ilave edilerek sosu hazırlanır. Ayrı bir kaseye yumurtalar kırılır, un ve süt ilave edilir iyice çırpılır. Karnıbaharlar tek tek karışıma batırılarak kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınarak üzerine sarımsaklı yoğurttan ilave edilir. Dileyen üzerine pul biber serperek servis edebilir.

Sarımsaklı karnıbahar kızartması servise hazırdır. Afiyet olsun.

23 Şubat 2015 Pazartesi

Yumurtalı Bayat Ekmek Dilimleri


Yumurtalı bayat ekmek dilimleri için malzemeler ; 8 dilim bayat ekmek
                                                                                  3 yumurta
                                                                                  1/2 çay bardağı süt
                                                                                  1/2 bardak sıvı yağ

Yumurtalı bayat ekmek dilimlerinin yapımı ; Geniş bir kasede önce yumurtaları kırıp üzerine sütü ilave edip iyice çırpıyoruz. Tavada yağı kızdırdıktan sonra sırayla bayat ekmek dilimlerini hazırladığımız yumurtalı sütlü karışıma batırıp yağda kızartıyoruz. Bir çatal yardımıyla alt-üst ederek bayat ekmek dilimlerini kızartıyoruz. Kızarmış olan yumurtalı bayat ekmek dilimlerini yanında peynir ve çay ile servis ediyoruz.

Yumurtalı bayat ekmek dilimleri servise hazırdır. Afiyet olsun.

19 Şubat 2015 Perşembe

Naneli Cacık Tarifi


Naneli cacık tarifi için malzemeler ; 2 salatalık
                                                          2 su bardağı yoğurt
                                                          4 su bardağı su
                                                          4 diş dövülmüş sarımsak
                                                          tuz ve kuru nane

                                                   


Naneli cacık tarifinin yapımı ; Özellikle yazın çok sık yaptığımız naneli cacık tarifi sofralarımızın neredeyse vazgeçilmezi olmuştur. Cacık nasıl yapılır konusunda da diğer yemeklerdeki özeni göstermeliyiz. Önce salatalıkları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeden geçiririz. Geniş bir kasede yoğurt ve su çırpılır. İçine sarımsağı, çok az kuru nane ve tuz ilave edilerek iyice karıştırılır. Yemeklerde servis edilir.

Naneli cacık tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

15 Şubat 2015 Pazar

Evde Hamur Kızartma



Evde hamur kızartma için malzemeler ; 2 su bardağı un
                                                                1 su bardağı yoğurt
                                                                1 paket kabartma tozu
                                                                1 yumurta
                                                                1 tatlı kaşığı tuz

Evde hamur kızartma yapımı ; Yoğurma kabına unu aldıktan sonra kabartma tozunu ilave ederek ortasını açarız. Yoğurt, yumurta ve tuzu da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlarız. Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde 1 saat bekletiriz ılık odada. Daha sonra oklava ile ince ince hamuru açıp yuvarlak şekil verip uçlarını birleştirerek kızgın yağda kızartırız. Her tarafı kızarınca bir kaseye alıp yanında söğüş domates ve çay ile servis ederiz.

Evde hamur kızartma servise hazırdır. Afiyet olsun.   

7 Şubat 2015 Cumartesi

Fırında Beşamel Soslu Makarna



Fırında beşamel soslu makarna için malzemeler ; 1 paket haşlanmış makarna
                                                                               1 su bardağı rendelenmiş kaşar
                                                                                salam  ya da sucuk
                                                                               2 kaşık tereyağı
                                                                               2 kaşık un
                                                                               1 su bardağı süt
                                                                               pul biber, tuz

Fırında beşamel soslu makarnanın yapımı ; Makarnalar haşlanır ve sudan geçirilerek süzülür. Bir yandan da küçük bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu yavaş yavaş ilave edip un rengini değiştirene kadar karıştıralım. Ardından da sütü aynı şekilde yavaş yavaş ilave edelim. Böylece makarna için sosunu da hazırlamış olduk. Fırın tepsisine makarnaları yaydıktan sonra ince doğranmış sucuk ya da salamları da üzerine serperiz. Biraz pul biber ve tuz serptikten sonra sosunu ilave edip son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine yayarak fırına veririz. Üzeri kızarınca fırından alırız ve ılık olarak servis ederiz.

Fırında beşamel soslu makarna servise hazırdır. Afiyet olsun.