Kategoriler

13 Mart 2015 Cuma

Karışık Kızartma Soslu



Karışık kızartma için malzemeler ; 4 adet patates
                                                        2 adet patlıcan
                                                        6 adet biber
                                                        1 havuç
                                                        sıvı yağ, tuz
                                                        sosu için
                                                        3 domates
                                                        2 diş sarımsak
                                                        pul biber

Karışık kızartma soslunun yapımı ; Kızartmalık şekilde patates, patlıcan, biber ve havuç doğranır, tuzlanır. Kızgın sıvı yağ da kızartılır. Kızarınca servis tabağına dizilir. Sosu için de domateslerin kabukları soyulur ve ince ince kıyılır ve sarımsakla beraber çok az yağda pişirilir. İçerisine pul biber ilave edilir. Hazırlanmış olan sosu servis tabağının ortasına alarak servis edilir.

Karışık kızartma soslu servise hazırdır afiyet olsun.  
                                                     

8 Mart 2015 Pazar

Kaşarlı Melemen Tarifi


Kaşarlı melemen tarifi için malzemeler: 2 kilo domates
                                                                10 sivri biber
                                                                2 yumurta
                                                                2 yemek kaşığı sıvı yağ
                                                                2 çay kaşığı tuz
                                                                1 çay kaşığı kekik
                                                                1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Kaşarlı melemen tarifinin yapımı : Domatesler yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra ince ince doğranır. Biberler yıkanır ve ince ince doğranır. Tencerede yağ kızınca ince doğranmış biberler kokusu çıkıncaya kadar sotelenir ve üzerine domatesler ilave edilerek pişmeye bırakılır. Domatesler suyunu çekince tuz ve kekik ilave edilir. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar ilave edilir. Kaşarlar eriyince ocaktan alınır ve ılık olarak servis edilir.

Kaşarlı melemen tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

4 Mart 2015 Çarşamba

Patates Çanağında Mantı


Patates çanağında mantı için malzemeler ; 6 adet patates
                                                                    1 çay kaşığı karabiber
                                                                    1 çay kaşığı pul biber
                                                                    2 çay kaşığı tuz
                                                                    4 diş sarımsak
                                                                    1 kase yoğurt
Patates çanağında mantının yapımı ; Patatesler haşlanır, kabukları soyularak püre haline getirilir. İçine tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Elimizle patatesten küçük toplar yapıp ve yine elimizle ortasını çukurlaştırırız. Bu şekilde servis tabağına alırız. Ayrı bir kasede hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan patates çukurlarının içine kaşık ile dökeriz. En son pul biberi yağda kızartıp sarımsaklı yoğurdun üzerinde gezdiririz.

Patates çanağında mantı servise hazırdır. Afiyet olsun.