Kategoriler

27 Haziran 2015 Cumartesi

Yumurtalı Ispanak Yemeği


 yumurtalı ıspanak yemeği tarifi için malzemeler; 1 kilo ıspanak
                                                                                           250 gr kıyma
                                                                                           1 soğan
                                                                                           4 yumurta
                                                                                           tuz

yumurtalı ıspanak yemeğinin yapımı: Ispanaklar iyice yıkanır ve doğranır. Tencereye biraz sıvı yağ eklendikten sonra önce soğanlar sotelenir ve ardından da kıyma ilave edilerek kavrulur. Üzerine ince kıyılmış ıspanaklar ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir.  Ispanaklar eriyince de yumurtalar ilave edilir. Yeteri kadar tuzu da kattıktan sonra ocağın altı kapatılır. Ilık olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
                                                                                     
                                                                                       
                                                                                     
                                                                                       

21 Haziran 2015 Pazar

Acılı Sucuklu Yumurta


Acılı sucuklu yumurta için malzemeler ; 1 orta boy sucuk
                                                                  4 adet yumurta
                                                                  1,5 tatlı kaşığı acı pul biber

Acılı sucuklu yumurtanın yapımı : Sucuklar ince ince doğranır. Bir tavada kızartılır. Sucuklar kızarınca üzerine daha önce küçük bir kasede kırıp çırptığımız yumurtaları gezdiririz. Üzerine acı pul biber serperek kısa bir süre piştikten sonra yanında çay ile servis ederiz..

Acılı sucuklu yumurta servise hazırdır.Afiyet olsun.  

20 Haziran 2015 Cumartesi

Zeytinyağlı Patlıcan



Kolay pratik zeytinyağlı patlıcan tarifi için malzemeler; 5 patlıcan
                                                                                 5 domates
                                                                                 3 sivri biber
                                                                                 3 kırmızı biber
                                                                                 1 soğan
                                                                                 3 diş sarımsak
                                                                                 2 su bardağı su
                                                                                 1/2 çay bardağı zeytinyağı
                                                                                 1 tatlı kaşığı domates salçası
                                                                                 3 çay kaşığı toz şeker
                                                                                 maydanoz, tuz

Kolay pratik zeytinyağlı patlıcan tarifinin yapımı; Patlıcanın kabuklarını alaca soyduktan sonra küçük doğrayıp tuzlu suda bekletiriz. Bir tencereye sırasıyla zeytinyağı, soğan ve sarımsakları ilave edip kavururuz.
.
İnce doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri de ilave edip domateslerin yarısını da ince doğrayıp ilave ederiz. Domateslerin kalan yarısı rendelenir. Patlıcanları sudan alırken sıkarak tecereye ilave ederiz.

Bu arada ayrı bir kapta rendelenmiş domatesler, salça, şeker, tuz yarım su bardağı su ile karıştırılır. Domates karışımını da tencereye ilave ederek pişmeye bırakırız. Pişince ılık olarak servis edilir.

Afiyet olsun.


                                                                               

19 Haziran 2015 Cuma

Şehriyeli Pilav Tarifi



Şehriyeli pilav tarifi için malzemeler ; 2 su bardağı prinç
                                                              2 kaşık tel şehriye
                                                              2 kaşık margarin
                                                              3 su bardağı su
                                                              tuz
Şehriyeli pilav tarifinin yapımı ; Prinçleri yıkarız ve 15 dakika kadar suda bekletiriz. Daha sonra süzeriz. Tencerede yağı kızdırdıktan sonra tel şehriyeyi ilave edilerek kavrulur. Arkasından prinçleri ilave ederek prinçler birbirinden ayrılana kadar kavurmaya devam ederiz. Sıcak suyu ilave eder ve tuzu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakırız. Pişince ocaktan alırız ve 20 dakika kadar pilavın demlenmesini bekleriz. Ilık olarak servis ederiz.

Şehriyeli pilav tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.


17 Haziran 2015 Çarşamba

Soslu Makarna


Soslu makarna için malzemeler: 1 paket makarna
                                                     ketçap
                                                    mayonez
                                                     sıvı yağ
                                                    tuz

Soslu makarnanın yapımı : Tencerede kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Sonra makarnalar eklenir ve ardından makarnalar yapışmasın diye çok az sıvı yağ ilve edilir. Daha sonra makarnalar süzülür. Tencerede kavrulduktan sonra servis tabaklarına alınır ve üzerine önce ketçap ardından da mayonez gezdirilir. Bu şekilde soslu makarna servis edilir.

Afiyet olsun.

14 Haziran 2015 Pazar

Sebzeli Kabak Yemeği


Sebzeli kabak yemeği için malzemeler : 1 kilo kabak
                                                                 4 havuç
                                                                 2 patates
                                                                 1/2 kaşık salça
                                                                 tuz ve isteğe bağlı diğer baharatlar
                                                                 sıvı yağ
Sebzeli kabak yemeğinin yapımı : Kabakların kabukları soyulur ve doğranır. Patatesler ve havuç da aynı şekilde kabukları soyulur ve ince ince doğranır. Tencerede sıvı yağı kızdırdıktan sonra salçayı ilave ederek karıştırılarak kavrulur. Sonra sırasıyla bütün sebzeler ilave edilir ve biraz daha karıştırılır. Sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Ben de çocuk olduğundan sonradan baharat ilave edebiliyorum. Sebzeli kabak yemeği orta ateşte pişerse iyi olur.

Afiyet olsun.


12 Haziran 2015 Cuma

Yeşil Salata Tarifi



Yeşil salata tarifi için malzemeler ; 1 demet marul
                                                         3 havuç rendesi
                                                         2 salatalık
                                                         4 dal taze soğan
                                                         2 tatlı kaşığı sıvı yağ
                                                         2 domates
                                                         tuz

Yeşil salata tarifinin yapımı ; Marullar yıkanır ve ince ince kıyılır. Havuçlar rendelenir. Salatalıklar ince ince doğranır. Taze soğanlar yıkanır ve ince ince kıyılır. Domatesler kabukları soyularak ince ince doğranır.  Malzemelerin hepsini geniş bir salatalığa alırız. Üzerine sıvı yağ ve tuzu da ilave ederek iyice karıştırılır. Servis edilir.

Yeşil salata tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.  

7 Haziran 2015 Pazar

Patatesli Milföy Böreği


Patatesli Milföy Böreği  İçin Malzemeler ; 5 haşlamış patates
                                                                     1 soğan
                                                                     1 tatlı kaşığı pul biber
                                                                     1 çay kaşığı karabiber
                                                                     1 yumurta
                                                                     tuz

Patatesli milföy böreğinin yapımı ; Haşlanmış patatesler ezilir. Bir tavada önce soğan kavrulur. Ardından da patatesler ilave edilir biraz daha kavrulduktan sonra baharatlar ilave edilir. Hazırlanan patatesli harçtan yumuşayan milföy hamurlarının içine ilave edilerek uçları kapatılır. Bu şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine yumurtanın sarısından sürdükten sonra arzuya göre susam ya da çörek otu serpilerek fırına verilir. Üzeri kızarınca fırından alınır ve ılık olarak çay ile servis edilir. Oldukça rahat bir şekilde istediğimiz gibi karışım ekleyerek yaparak istenen lezzette yemek mümkündür.

Patatesli milföy böreği servise hazırdır. Afiyet olsun.  

6 Haziran 2015 Cumartesi

Domates Püreli Börek


Domates püreli börek için malzemeler ; 300 gram un
                                                                 1 çay bardağı sıvı yağ
                                                                 1 su bardağı kadar yoğurt
                                                                 1 adet domates püresi şişede
                                                                 3 yumurta
                                                                 tuz

Domates püreli böreğin yapılışı ; Geniş bir kaba unu, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu da ilave edip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğururuz. Fırın tepsisine hamuru yayarız. Üzerine domates püresini yayarız ve bu şekilde fırına veririz. Bir süre bu şekilde yaklaşık 15 dakika kadar fırında pişmeye bıraktıktan sonra tepsiyi fırından çıkarıp 3 adet yumurtayı çırparak domates püresinin üzerine yayarız. Tekrar fırına veririz üzerindeki yumurtalar pişince fırından alırız ve dilimleyerek yanın da çay ile servis ederiz.

Domates püreli börek servise hazırdır. Afiyet olsun.