Kategoriler

23 Temmuz 2015 Perşembe

Ev Yapımı Karnıyarık


Ev yapımı karnıyarık için malzemeler; 500 gram kıyma
                                                               10 adet patlıcan
                                                               10 adet sivri biber
                                                               3 adet patates
                                                               2 adet soğan
                                                               2 tatlı kaşığı acı pul biber
                                                               1 çay kaşığı karabiber
                                                                tuz ve sıvı yağ

Ev yapımı karnıyarığın yapımı ; Patlıcanlar alaca soyulur ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Suyu süzülür. Önceden yağlanmış tepsiye dizilir. Ortası açılır. Bir tavada soğanlar sotelenir ve kıyma ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra acı pul biber, karabiber ve tuz ilave edilir. Ocağın altı kapatılır. Tatlı kaşığı yardımıyla tek tek patlıcanların ortasına ilave edilir. Patlıcanların üzerine sivri biberlerden tek tek konur. Patatesleri geniş halka şeklinde doğrayıp aralarına yerleştirdikten sonra 2 çay bardağı kadar sıcak su ilave edilir ve fırına verilir. Pişince servis edilir.
Afiyet olsun.

12 Temmuz 2015 Pazar

Mayalı Haşhaşlı Poğaça Yapımı


Mayalı haşhaşlı poğaça için malzemeler ; 500 gram un
                                                                   3 yumurta
                                                                   yaş maya
                                                                   süt
                                                                   2 çay kaşığı şeker
                                                                   tuz
                                                                   1 yumurta sarısı
                                                                   3 yemek kaşığı haşhaş
                                                                   1 paket margarin


Mayalı haşhaşlı poğaça yapımı ; Küçük bir kasede yumurtalar çırpılır. Mayayı da ılık suda erittikten sonra geniş bir kaba un konur. İçerisine eritilmiş yaş maya, önceden çırpılmış yumurtalar ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Yoğururken alabildiğince süt  ve önceden erittiğimiz 1 paket margarini de ilave ederek yoğururuz. Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar bekletiriz. Elimizle küçük küçük topaklar yaparak tek tek elimizle açıp içerisine haşhaş ilave ederiz ve bu şekilde tepsiye dizeriz. Üzerine yumurtanın sarısını da sürdükten sonra fırına veririz. Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak çay ile servis ederiz. Afiyet olsun.

7 Temmuz 2015 Salı

Ev Yapımı Ebegümeci

ebegümeci

Ev yapımı ebegümeci ; 1 kilo ebegümeci
                                      200 gram kıyma
                                      1 çay kaşığı pul biber
                                      1 tatlı kaşığı salça
                                      1 tatlı kaşığı tuz
                                      2 adet patates

Ev yapımı ebegümeci yapımı ; Ebegümeci yaprakları iyice yıkanır ve saplarıyla beraber ince ince doğranır. Tencerede önce kıyma kavrulur ve ardından da salça ilave edilir. Pul biberini de kattıktan sonra ebegümeci ilave edilir ve iyice karıştırılır. İnce ince doğranmış patatesleri de üzerine ilave edilir. Üzerine yeteri kadar sıcak su ekledikten sonra pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın son olarak tuz katılır pişince ocağı kapatırız. Afiyet olsun.


2 Temmuz 2015 Perşembe

Tel Kadayıfı Tarifi


Kolay pratik tel kadayıfı tarifi için malzemeler; 500 gram yaş tel kadayıf
                                                                     150 gram tereyağı
                                                                     ceviz
                                             şerbeti için      5 su bardağı su
                                                                     5 su bardağı şeker
                                                                      yarım limon suyu

Kolay pratik tel kadayıfı tarifinin yapımı; Önceliğimiz şerbeti olsun. Bir tencerede su, şeker ve limon suyu kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Kadayıfları tel tel ayırıp ince ince dilimleriz. Geniş bir kapta eritilmiş tereyağını ve kadayıfları karıştırırız. Önceden yağladığımız tepsiye önce kadayıfların yarısını yayarız. Üzerine çekilmiş ceviz serperiz. Sonra kalan yarısını ilave edip fırına veririz. Üzeri kızarınca da alt- üst edip, altını üstüne getirerek kızarmasını sağlarız. Pişince fırından alırız. Tepsideyken dilimleyip şerbetini dökeriz. Üzerine ceviz serpip biraz dinlendikten sonra servis ederiz.

Kolay pratik tel kadayıfı tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.