Karışık kızartma için malzemeler ; 4 adet patates
2 adet patlıcan
6 adet biber
1 havuç
sıvı yağ, tuz
sosu için
3 domates
2 diş sarımsak
pul biber
Karışık kızartma soslunun yapımı ; Kızartmalık şekilde patates, patlıcan, biber ve havuç doğranır, tuzlanır. Kızgın sıvı yağ da kızartılır. Kızarınca servis tabağına dizilir. Sosu için de domateslerin kabukları soyulur ve ince ince kıyılır ve sarımsakla beraber çok az yağda pişirilir. İçerisine pul biber ilave edilir. Hazırlanmış olan sosu servis tabağının ortasına alarak servis edilir.
Karışık kızartma soslu servise hazırdır afiyet olsun.
Ellerinize sağlık... Bir bardak ayran ile nefis olur....
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
YanıtlaSil