Kategoriler

2 Temmuz 2015 Perşembe

Tel Kadayıfı Tarifi


Kolay pratik tel kadayıfı tarifi için malzemeler; 500 gram yaş tel kadayıf
                                                                     150 gram tereyağı
                                                                     ceviz
                                             şerbeti için      5 su bardağı su
                                                                     5 su bardağı şeker
                                                                      yarım limon suyu

Kolay pratik tel kadayıfı tarifinin yapımı; Önceliğimiz şerbeti olsun. Bir tencerede su, şeker ve limon suyu kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Kadayıfları tel tel ayırıp ince ince dilimleriz. Geniş bir kapta eritilmiş tereyağını ve kadayıfları karıştırırız. Önceden yağladığımız tepsiye önce kadayıfların yarısını yayarız. Üzerine çekilmiş ceviz serperiz. Sonra kalan yarısını ilave edip fırına veririz. Üzeri kızarınca da alt- üst edip, altını üstüne getirerek kızarmasını sağlarız. Pişince fırından alırız. Tepsideyken dilimleyip şerbetini dökeriz. Üzerine ceviz serpip biraz dinlendikten sonra servis ederiz.

Kolay pratik tel kadayıfı tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder