23 Temmuz 2015 Perşembe
Ev Yapımı Karnıyarık
Ev yapımı karnıyarık için malzemeler; 500 gram kıyma
10 adet patlıcan
10 adet sivri biber
3 adet patates
2 adet soğan
2 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz ve sıvı yağ
Ev yapımı karnıyarığın yapımı ; Patlıcanlar alaca soyulur ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Suyu süzülür. Önceden yağlanmış tepsiye dizilir. Ortası açılır. Bir tavada soğanlar sotelenir ve kıyma ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra acı pul biber, karabiber ve tuz ilave edilir. Ocağın altı kapatılır. Tatlı kaşığı yardımıyla tek tek patlıcanların ortasına ilave edilir. Patlıcanların üzerine sivri biberlerden tek tek konur. Patatesleri geniş halka şeklinde doğrayıp aralarına yerleştirdikten sonra 2 çay bardağı kadar sıcak su ilave edilir ve fırına verilir. Pişince servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder