Kolay pratik karnıyarık tarifi için malzemeler;6 tane patlıcan
300 gram kıyma
2 tane soğan
3 tane domates
Maydanoz
7 tane sivri biber
4 çorba kaşığı yağ
Karabiber, tuz
Kolay pratik karnıyarık tarifinin yapımı; Patlıcanların uç kısımları kesilir, alaca soyulduktan sonra
tuzlu suda 30 dakika kadar bekletilir. Kızgın yağda patlıcanlar kızartılır. Tepsiye yerleştirilir. Bıçak yardımı ile ortası açılır. Ayrı bir kapta ince doğranmış soğanları, biberleri ve kıymayı kavururuz. Üzerine domates ilave edip kavurmaya devam ederiz. Tuzu, karabiberi ve maydanozu da ilave ederek karıştırmaya devam ederiz. Harcımız hazırdır. Hazırladığımız harçtan patlıcanların ortasına ilave ederiz. Biraz domates ve bir adet biber koyduktan sonra fırına veririz. Patıcanlar pişince maydanozla süsleyerek servis ederiz.
Kolay pratik karnıyarık tarifi servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder