Kategoriler

15 Şubat 2015 Pazar

Evde Hamur Kızartma



Evde hamur kızartma için malzemeler ; 2 su bardağı un
                                                                1 su bardağı yoğurt
                                                                1 paket kabartma tozu
                                                                1 yumurta
                                                                1 tatlı kaşığı tuz

Evde hamur kızartma yapımı ; Yoğurma kabına unu aldıktan sonra kabartma tozunu ilave ederek ortasını açarız. Yoğurt, yumurta ve tuzu da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlarız. Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde 1 saat bekletiriz ılık odada. Daha sonra oklava ile ince ince hamuru açıp yuvarlak şekil verip uçlarını birleştirerek kızgın yağda kızartırız. Her tarafı kızarınca bir kaseye alıp yanında söğüş domates ve çay ile servis ederiz.

Evde hamur kızartma servise hazırdır. Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder