Kategoriler

12 Temmuz 2015 Pazar

Mayalı Haşhaşlı Poğaça Yapımı


Mayalı haşhaşlı poğaça için malzemeler ; 500 gram un
                                                                   3 yumurta
                                                                   yaş maya
                                                                   süt
                                                                   2 çay kaşığı şeker
                                                                   tuz
                                                                   1 yumurta sarısı
                                                                   3 yemek kaşığı haşhaş
                                                                   1 paket margarin


Mayalı haşhaşlı poğaça yapımı ; Küçük bir kasede yumurtalar çırpılır. Mayayı da ılık suda erittikten sonra geniş bir kaba un konur. İçerisine eritilmiş yaş maya, önceden çırpılmış yumurtalar ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Yoğururken alabildiğince süt  ve önceden erittiğimiz 1 paket margarini de ilave ederek yoğururuz. Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar bekletiriz. Elimizle küçük küçük topaklar yaparak tek tek elimizle açıp içerisine haşhaş ilave ederiz ve bu şekilde tepsiye dizeriz. Üzerine yumurtanın sarısını da sürdükten sonra fırına veririz. Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak çay ile servis ederiz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder