12 Temmuz 2015 Pazar
Mayalı Haşhaşlı Poğaça Yapımı
Mayalı haşhaşlı poğaça için malzemeler ; 500 gram un
3 yumurta
yaş maya
süt
2 çay kaşığı şeker
tuz
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı haşhaş
1 paket margarin
Mayalı haşhaşlı poğaça yapımı ; Küçük bir kasede yumurtalar çırpılır. Mayayı da ılık suda erittikten sonra geniş bir kaba un konur. İçerisine eritilmiş yaş maya, önceden çırpılmış yumurtalar ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Yoğururken alabildiğince süt ve önceden erittiğimiz 1 paket margarini de ilave ederek yoğururuz. Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar bekletiriz. Elimizle küçük küçük topaklar yaparak tek tek elimizle açıp içerisine haşhaş ilave ederiz ve bu şekilde tepsiye dizeriz. Üzerine yumurtanın sarısını da sürdükten sonra fırına veririz. Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak çay ile servis ederiz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder