Kategoriler

12 Haziran 2014 Perşembe

Pratik Mantı Tarifi


Kolay pratik mantı tarifi için malzemeler; 4 su bardağı un
                                                             1 yumurta
                                                              su    
                                                             içi için
                                                             400 gr kıyma
                                                             1 soğan
                                                              tuz, karabiber
                                                             üzeri için
                                                             4 yemek kaşığı margarin
                                                             1 tatlı kaşığı pul biber
                                                             3 su bardağı yoğurt
                                                             4 - 5 diş sarımsak

Kolay pratik mantı tarifinin yapımı; Derin bir kaba önce unu ve diğer malzemeleri ekler iyice bir yoğurup üzerini kapatarak 30 dakika bekletiriz. Ayrı bir kapta kıymayı, ince kıyılmış soğanı, tuzu ve karabiberi de ekleyip yoğururuz. Hamuru 4 parçaya ayırıp merdane ile açarız. Açtığımız hamuru minik kareler şeklinde keseriz ve ortasına kıymalı karışımdan koyarak elimizle büzerek yapıştırırız. Derin bir tencerede su kaynatıp içine mantıları koyarız. İçerisine biraz da tuz ekleriz. Pişince süzerek servis tabağına alırız. Mantılar pişerken küçük bir kasede sarımsakları ezip üzerine yoğurt ilave ederiz. Küçük bir tavada margarini eritip, biberi de ekleyerek sırasıyla mantının üzerine dökerek servis ederiz.

Kolay pratik mantı tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.


                                                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder