Kategoriler

15 Ocak 2015 Perşembe

Sebzeli Et Sote

Sebzeli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler;1 kilo kuşbaşı et
                                                               3 havuç
                                                               3 sivri biber
                                                               1 soğan
                                                               tuz, karabiber, kekik
                                                               1 çay bardağı sıvı yağ
                                                               3 adet domates
Sebzeli Et Sote Tarifinin Yapımı ; Tencerede sıvı yağı kızdırdıktan sonra etleri ilave eder kavurmaya bırakırız. Etlerin rengi değişince ince doğranmış soğanları ardından da ince doğranmış sivri biberleri ilave eder kavurmaya bırakırız. Havuçları da ince doğrayıp ilave ederiz. Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranarak tencereye ilave edilir. Pişmeye yakın tuz, karabiber ve kekik de katılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişince servis edilir.

Sebzeli et sote tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder