Kategoriler

27 Ocak 2015 Salı

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi



Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi için malzemeler ; 1 su bardağı prinç
                                                                                1 kuru soğan
                                                                                1 tatlı kaşığı kuru nane
                                                                                1 tatlı kaşığı karabiber
                                                                                1 tatlı kaşığı pul biber
                                                                                4 tatlı kaşığı kuş üzümü
                                                                                2 domates rendesi
                                                                                1 çay bardağı zeytinyağı
                                                                                Salamura yaprak

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifinin yapımı ; Salamura yapraklar suda bekletilir fazla olan tuzu gitsin diye. Soğanlar kavrulur ve rendelenmiş domatesler ilave edilir. Ardından prinçler ilave edilir ve kavrulur. Sırasıyla kuru nane, karabiber, pul biber ve kuş üzümü konur kavrulur. Hazırlanan iç karışımından 1 tatlı kaşığı yaprakların üzerine konur ve sarılır. Tencereye dizilir. Üzerine tekrar yapraktan konur ve böylece buharı içeride kalır. 1 çay bardağı kadar zeytinyağı ve su ilave edilir kısık ateşte pişmeye bırakılır. Biraz soğuduktan sonrada servis edilir.

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Sarmayı yapması saatler alır yemesi ise dakikalar. Çok severim kendisini, sizinki de pek güzel gözüküyor. Sizi yeni keşfettim Ankaralı bloggerlardan, ben de ankaralı bloggerım memnun oldum. bana da beklerim.
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil