Kategoriler

16 Nisan 2014 Çarşamba

Babuko Yemeği Tarifi


Kolay pratik babuko yemeği tarifi için malzemeler; 5 su bardağı un
                                                                            2 tatalı kaşığı tuz
                                                                            2 su bardağı su
                                                    üzeri için         5 diş sarımsak
                                                                            1 kilo  yoğurt
                                                                            yoğurdun yarısı kadar su
                                                                           1 margarin

Kolay pratik babuko yemeği tarifinin yapımı; Benim de çok sık yaptığım ve severek yediğim babuko çok lezzetlidir. Özellikle yumuşayınca daha da lezzetli olur. Geniş bir kaba önce unu ve tuzu alıp üzerine ılık sudan yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlarız. Hamuru önceden yağlanmış tepsiye yayarak fırına verip pişmeye bırakırız. Bu arada yoğurt ile suyu bir kapta çırparız. Sarımsakları iyice ezip yoğurda katarız. Sonra da yoğurdu ocakta karıştırarak sıcak olamasını sağlarız. Pişen hamuru doğrayarak, üzerine sarımsaklı sıcak yoğurdu ilave ederiz. En son üzerine 1 paket margarini eritip, sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdiririz. Sıcakken servis edilir. Bekledikçe de daha da bir tatlı olur.

Kolay pratik babuko yemeği tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Değişikbir tarif olmuş ellerinize sağlık.Sanırım bu yöresel .Nereye ait olduğunu biliyormusunuz.

    YanıtlaSil
  2. Erzincan olarak biliyorum. Erzincanlıyım

    YanıtlaSil