Kategoriler

1 Nisan 2014 Salı

Yufkadan Baklava Tarifi


Kolay pratik yufkadan baklava tarifi için malzemeler;  3 yufka
                                                                                 125 gram kaymak
                                                                                 2 su bardağı çekilmiş ceviz
                                                                                 tereyağı (üzeri için)
                                                           şerbeti için    3 su bardağı şeker
                                                                                 3 su bardağı su
                                                                                 biraz limon

Kolay pratik yufkadan baklava tarifinin yapımı;  Önce her zamanki gibi şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakacağız. Bunun için bir tencerede şeker, su ve limon kaynatılır, soğumaya bırakılır.
Yufkayı tezgaha serip, dört yanından katlayıp kare haline getiriyoruz. Kaymağı yayıp, çekilmiş cevizden de serpip rulo haline getirip dilimleriz ve ardından önceden yağladığımız tepsiye dizeriz. Üzerine de tereyağı süreriz. Fırında piştikten sonra sıcakken şerbetini döker dinlenmeye bırakırız.

Kolay pratik yufkadan baklava tarifi servise hazırdır.  Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder