Kategoriler

12 Nisan 2014 Cumartesi

Muzlu Pudingli Etimek Tatlısı


Kolay pratik muzlu pudingli etimek tatlısı tarifi için malzemeler; 1 paket etimek
                                                                                              1 paket muzlu puding
                                                                                              3,5 su bardağı süt
                                                                                              2 su bardağı su
                                                                                              2 su bardağı şeker
                                                                                              4-5 damla limon suyu
                                                                                              3 tane muz
                                                                  üzeri için             1 su bardağı süt
                                                                                              hindistan cevizi
                                                                                              1 poşet krem şanti

Kolay pratik muzlu pudingli etimek tatlısı  tarifinin yapımı; Önce krem şantiyi sütle çırpıp bir kenarda bekletiriz. Borcama etimekleri dizeriz. Şekeri bir kapta kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişiririken yavaş yavaş limon suyu ve sıcak sudan ilave ederiz. Şeker eriyince etimeklerin üzerine dökeriz. Önceden dilimlediğimiz muzları etimeklerin üzerine dizeriz. Bir tencerede sütü ve pudingi karıştırıp pişnce etimeklerin üzerine dökeriz. Soğuyunca üzerini kremşanti ile kapatıp, hindistan cevizi ile süsleriz. Dilimleyip servis ederiz.

Kolay pratik muzlu pudingli etimek tatlısı tarifi servise hazırdır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder