Kategoriler

26 Şubat 2015 Perşembe

Sarımsaklı Karnıbahar Kızartması


Sarımsaklı karnıbahar kızartması için malzemeler ; 1 orta boy karnıbahar
                                                                                   1 çay kaşığı şeker
                                                                                   2 yumurta
                                                                                   1 yemek kaşığı un
                                                                                   1/2 çay bardağı süt
                                                                                   sıvı yağ
                                                                                   3 diş sarımsak
                                                                                   1 kase yoğurt
                                                                                   tuz, pul biber

Sarımsaklı karnıbahar kızartmasının yapımı ; Karnıbaharlar yıkanır ve haşlanır. Sertliğini kaybetmemesine özen gösterilerek. Haşlanırken içine şeker atılır. Süzülür. Bir kasede ezilmiş sarımsakların üzerine yoğurt ilave edilerek sosu hazırlanır. Ayrı bir kaseye yumurtalar kırılır, un ve süt ilave edilir iyice çırpılır. Karnıbaharlar tek tek karışıma batırılarak kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınarak üzerine sarımsaklı yoğurttan ilave edilir. Dileyen üzerine pul biber serperek servis edebilir.

Sarımsaklı karnıbahar kızartması servise hazırdır. Afiyet olsun.

2 yorum: