Kategoriler

4 Mart 2015 Çarşamba

Patates Çanağında Mantı


Patates çanağında mantı için malzemeler ; 6 adet patates
                                                                    1 çay kaşığı karabiber
                                                                    1 çay kaşığı pul biber
                                                                    2 çay kaşığı tuz
                                                                    4 diş sarımsak
                                                                    1 kase yoğurt
Patates çanağında mantının yapımı ; Patatesler haşlanır, kabukları soyularak püre haline getirilir. İçine tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Elimizle patatesten küçük toplar yapıp ve yine elimizle ortasını çukurlaştırırız. Bu şekilde servis tabağına alırız. Ayrı bir kasede hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan patates çukurlarının içine kaşık ile dökeriz. En son pul biberi yağda kızartıp sarımsaklı yoğurdun üzerinde gezdiririz.

Patates çanağında mantı servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder