Kategoriler

7 Nisan 2014 Pazartesi

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi


Kolay pratik kuru kayısı tatlısı tarifi için malzemeler; 20 tane kuru kayısı
                                                                              1 su bardağı su
                                                                              2 yemek kaşığı şeker
                                                                              1 yemek kaşığı tereyağı
                                                                              ceviz
                                                                              kaymak

Kolay pratik kuru kayısı tatlısı tarifinin yapımı; Kayısıları 2 saat suda beklettikten sonra yıkar ve tencereye dizeriz. Üzerine su, tereyağı ve şeker eklenir kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişince tabaklara alıp ceviz ve kaymak ile servis edilir.

Kolay pratik kuru kayısı tatlısı tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun. 

6 yorum:

  1. Ben de aynı tarifle yaptım ama reçel gibi tüketiyorum. Bazen de misafirlere verdiğim servis tabağının yanında 2-3 adet koyuyorum. Süper oluyor ve çok beğeniliyor. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. elınıze sağlık hafıf bır tatlı

    YanıtlaSil
  3. harika bir lezzet buuu :))))
    kelime doğrulamayı kaldırsanız kolaylık olur

    YanıtlaSil