Kategoriler

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Kayısı Reçeli Tarifi


Kolay pratik kayısı reçeli tarifi için malzemeler; 3 kilo kayısı
                                                                       3 kilo şeker
                                                                       1 limon suyu

Kolay pratik kayısı reçeli tarifinin yapımı ; Kayısılar yıkanır, çekirdekleri ayıklanır. Derin bir tencereye önce kayısıları sonra da üzerine şekeri ilave edip 1 gece bekletiriz. Böylece suyunu bırakmış olur. Ben kayısı reçelini çok sevdiğimden 3 kilo olarak yaparım. Siz kilosuna göre şekeri ayarlarsınız. Ocakta 15 dakika kadar kaynattıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ilave eder 5 dakika kadar daha kaynatırız. Kaynarken çıkan köpükleri ara ara alırız.  Ocaktan aldığımız kayısı reçelini fazla da soğumadan kavanozlara doldururuz.

Kolay pratik kayısı reçeli tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

1 yorum: