Kategoriler

15 Kasım 2014 Cumartesi

Ispanağın Faydaları

Ispanağın Faydaları ; Ispanak yapraklarında yüksek oranda demir, iyot, kalsiyum, klorofil, A, C ve K vitamini içeren ve oldukça yaygın olarak tüketilen bir sebzedir. Ispanağın vitaminlerinden faydalanmak için özellikle taze ve çiğ yenmelidir. Pişirildiğinde de hızlı tüketilmelidir.

Uzun süre bekletilerek ısıtılan ıspanak da başta C vitamini olmak üzere vitaminleri kaybolur. Ispanağın içerisinde folik asit vitamini olduğundan Alzheimer olasılığını azaltır. İçerisindeki K vitamini kemik gelişimi için çok önemlidir. Kalp ve damar hastalıklarına da iyi gelen ıspanağın faydaları saymakla bitmez.

Taze ve hızlı tüketildiği sürece çok faydalı bir besindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder