Kategoriler

8 Mart 2014 Cumartesi

Revani Tatlısı Tarifi


Kolay pratik irmikli revani tatlısı tarifi malzemeleri; 1 su bardağı toz şekeri
                                                                            1 su bardağı yoğurt
                                                                            1 su bardağı irmik
                                                                            1 su bardağı un
                                                                            2 yumurta
                                                                            1 paket kabartma tozu
                                                                            1 paket vanilya
                                                                            portakal kabuğu rendesi
                                                                            sıvı yağ
                                                                            üzeri için hindistan cevizi


Kolay pratik irmikli revani tatlısı tarifinin yapılışı;  Dilerseniz öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bir kaba suyu ve şekeri koyup kaynatırız. Sonra birkaç damla limon suyu damlatırız kaynamaya  bırakırız. Söndürüp soğumaya bırakırız.  Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırparız.  Sonra sırasıyla yoğurt, irmiği, unu, kabartma tozunu ekleriz. İyice çırparız. Vanilya ve portakal kabuğu rendesini ilave ederiz. Karıştırmaya devam ederiz.  Önceden yağladığımız kabımıza harcımızı dökeriz.  Fırında 180 derece de pişmeye bırakırız.
Piştikten sonra soğumaya bırakırız. Üzerine şerbetini dökeriz.


             
Kolay pratik irmikli revani tatlısı servise hazırdır.  Afiyet olsun.
                                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder