Kategoriler

22 Mart 2014 Cumartesi

Vişneli Etimek Tatlısı


Kolay pratik vişneli etimek tatlısı tarifi için malzemeler; 1 paket etimek
                                                                                  1 su bardağı un
                                                                                  1 litre süt
                                                                                  1 su bardağı toz şeker
                                                                                  1 paket toz kremşanti
                                                                                  1 yemek kaşığı nişasta
                                               sosu için                     3 yemek kaşığı  toz şeker
                                                                                  2 yemek kaşığı nişasta  
                                                                                  2 su bardağı vişne suyu
                                                                                  1 su bardağı vişne tanesi

Kolay pratik vişneli etimek tatlısı tarifinin yapımı; Ocağı açıp tencereyi üzerine koyup sırasıyla sütü, unu, şeker ve nişastayı ilave eder koyulaşıncaya kadar karıştırırız. Muhallebi pişince soğumaya bırakılır. Etimekleri bir cam tabağaya dizmeden önce sütle ıslatırız. Muhallebi soğuyunca toz kremşantiyi  ilave ederiz. Mikserle karıştırırız. Muhallebiyi etimeklerin üzerine döker ve kaşık ile düzeltiriz. Bir tavada nişasta ve vişne suyunu döküp toz şeker ilave ederiz. Koyulaşıncaya kadar pişmesini bekleriz. Çekirdeklerini ayıkladığımız vişne tanelerini sosa ilave eder soğumaya bırakırız. Soğuyunca tatlının üzerine döküp kaşık ile düzeltip buzdolabında 4-5 saat bekletip servis ederiz.

Kolaypratik vişneli etimek tatlısı tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder