Kategoriler

17 Mart 2014 Pazartesi

Etli Kabak Dolması Tarifi

  

Kolay pratik etli kabak dolması tarifi için malzemeler; 2 kilo kabak
                                                                                 2 soğan
                                                                                 2 su bardağı prinç
                                                                                 300 gram kıyma
                                                                                 2 adet domates (rendelenmiş)
                                                                                 1 çay bardağı sıvıyağ
                                                                                 1 yemek kaşığı salça
                                                                                 1 çay kaşığı kuru nane
                                                                                 karabiber, tuz

Kolay pratik etli kabak dolması tarifinin yapımı; Derin bir kaba kıymayı, sıvıyağı, rendelenmiş soğanları, önceden ıslattığımız prinçleri ekler iyice bir yoğururuz. Sonra sırasıyla tuz, karabiber, nane, salçayı ve domatesleri de ekler yoğurmaya devam ederiz. Artık harcımız hazırdır. Kabukları soyulmuş kabakları,
ortadan ikiye böldükten sonra üstünü ve altını keseriz. Bir çay kaşığı ile kabakların içini oyarız. İçine hazırladığımız kabak harcından koyarız. Kabakların üzerini domates  ile kapatırız. Tencereye kabakları dizeriz. Yarısına kadar sıcak su ilave ederiz. Biraz da zeytinyağı ilave ettikten sonra pişmeye bırakırız.

Kolay pratik etli kabak dolması servise hazırdır.  Afiyet olsun.                                                                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder