Kategoriler

3 Mart 2014 Pazartesi

Ispanak Böreği Yapımı



Ispanağı bilirsiniz vitamin yüklüdür. Bu yüzden çok tercih edilir. Bugün ıspanak böreği yapımından bahsedeceğiz.  Bunun için önce 1 kilo ıspanak, 4 adet yufka, 3 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ
1 soğan gerekli. Yapılışı oldukça basit. Dilerseniz ıspanak böreği yapımına geçelim.

İnce doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuracağız. Daha sonra doğradığımız 
ıspanakları ekleyerek kısık ateşte biraz suyunu çekmesini bekleyeceğiz. Derin bir tabağa da yoğurdu sıvı yağı ve yumurtayı ekleyeceğiz. İyice bir çırptıktan sonra, önceden yağladığımız tepsiye yufkaları serperek arasına hazırladığımız ıspanak harcını koyarak yufkaları kapatırız. Önceden ısıtılmış (200 derece) fırında 20 dakika pişmeye bırakırız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder