Kategoriler

18 Mart 2014 Salı

Karnıyarık Tarifi




Kolay pratik karnıyarık tarifi için malzemeler;6 tane patlıcan
                                                                          300 gram kıyma
                                                                          2 tane soğan
                                                                          3 tane domates
                                                                          Maydanoz
                                                                          7 tane sivri biber
                                                                          4 çorba kaşığı yağ
                                                                          Karabiber, tuz

Kolay pratik karnıyarık tarifinin yapımı;  Patlıcanların uç kısımları kesilir, alaca soyulduktan sonra
tuzlu suda 30 dakika kadar bekletilir. Kızgın yağda patlıcanlar kızartılır. Tepsiye yerleştirilir. Bıçak yardımı ile ortası açılır. Ayrı bir kapta ince doğranmış soğanları, biberleri ve kıymayı kavururuz. Üzerine domates ilave edip kavurmaya devam ederiz. Tuzu, karabiberi ve maydanozu da ilave ederek karıştırmaya devam ederiz. Harcımız hazırdır. Hazırladığımız harçtan patlıcanların ortasına ilave ederiz. Biraz domates  ve bir adet biber koyduktan sonra fırına veririz. Patıcanlar pişince maydanozla süsleyerek servis ederiz.

Kolay pratik karnıyarık tarifi servise hazırdır.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder