Kategoriler

2 Mart 2014 Pazar

Lavanta Kokulu Limonlu Kek Tarifi

















Kek için malzemeler

1- 1/2 Su  bardağı kadar buğday unu (150g) kadar
2-1 Paket Pak Maya Hamur Kabartma  Tozu
3-5 adet yumurta
4-1 Çay bardağı toz şeker
5-2 Çay kaşığı pakmaya şekerli vanilin
6-1 Adet limon kabuğu rendesi
7-1/2 Yemek kaşığı kuru lavanta



Kek için limon şurubu

1-3 Adet limon
2-1/2 Su bardağı pakmaya pudra şekeri
3-3 Su bardağı su
4-1 Yemek kaşığı kuru lavanta
5-1 Tutam taze nane yaprağı


Kreması için

1-Paket pak maya vanilyalı puding
2- 2 Su bardağı soğuk süt

Kekimizin  Hazırlanışı

Fırınımızı önceden 170 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Bir karıştırma kabına un ve kabartma tozunu eleyerek
alıp harmanlarız. Diğer bir çırpma kabında da toz şeker ve yumurtaları mikser ile 10 dakika çırpıp köpürüp kabarmasını bekleriz. Böylece şeker iyice erimiş olur. Sonra limon kabuğu rendesi, lavanta ve şekerli vanilini
yumurtalı karışımın içine ekleyip spatula ile karıştırırız. Üzerine  hazırladığımız unlu karışımı da ekleyip iyice karıştırırız. Fırında üzeri kızarıncaya kadar 35 dakika kadar pişmeye bırakırız. Tencereye suyun yarısını ekler
karanfil ve pudra şekeri de katıp karıştırıp kaynatırız. Kaynamış olan şekerli suya  içerisine rendelenmiş limon kabuğu, lavanta ve daha öncede ezdiğimiz naneleri ekleyerek soğumaya bırakırız.Limonu sıkıp suyunu süzdükten sonra kaynamış şekerli su geriye kalan suyu da ekleyip  iyice karıştırır buzdolabında soğuturuz.
2 Su bardağı sütü tencereye alıp vanilyalı pudingi ekler orta ateş de karıştırırız. Pişmeye bırakırız. Puding ılımaya bırakılır. Limonlu kek soğuduktan sonra bir servis tabağına alınır üzerine soğumaya bıraktığımız şurubu dökeriz. Dilimleyip kuru lavanta ile süsleriz ve servis ederiz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder