Kategoriler

3 Mart 2014 Pazartesi

Peynirli Pide Yapılışı


Peynirli Pide İçin Malzemelerimiz


Yarım su bardağı buğday unu
1 Paket kuru hamur mayası
Yarım bardaktan az ılık su
1 Çay kaşığı toz şeker
2 Çay kaşığı tuz

Peynirli Pidemizin İç Malzemeleri


1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı tulum peyniri
1 Çay bardağı lor peyniri
Yarım demet dereotu
2 Adet kabak
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı taze kekik

Peynirli Pidemizin Hazırlanışı

Fırınımızı önceden 220 dereceye ayarlıyoruz. Unu ve mayayı karıştırıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açarak ılık su, şeker ve tuz ilave edip yoğururuz. Hamur mayalanmaya bırakılır 30 dakika kadar.
Kabağı doğrayıp soteledikten sonra taze kekik ekler ocaktan alırız. Bir karıştırma kabında tüm peynir ve iç malzemeleri harmanlarız. Pide hamurunu ikiye ayırarak merdane yardımıyla açarız. İçerisine peynirli karışımı ekledikten sonra, sotelenmiş kabağı da yerleştirip kenarını hafifçe katlarız.

Üzerine çok az tuz ekleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdiririz ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirip sıcak servise hazır ederiz. Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder