Kategoriler

26 Mart 2014 Çarşamba

Dereotlu Poğaça Tarifi


Kolay pratik dereotlu poğaça tarifi için malzemeler;  3 su bardağı un
                                                                              2 yemek kaşığı yoğurt
                                                                              2 yemek kaşığı sirke
                                                                              1/2 dereotu
                                                                              2 yumurta
                                                                              125 margarin
                                                                              1 kahve fincanı zeytinyağı
                                                                              1 paket kabartma tozu
                                                                               tuz
                                                   üzeri için             çörek otu ya da susam
                                                                             yumurtanın sarısı
                                                                             zeytinyağı



Kolay pratik dereotlu poğaça tarifinin yapımı;  Dereotunu saplarından ayırıp ince ince kıyarız. Derin bir kaba  2 su bardağı unu koyduktan sonra ortasına dereotunu ilave edip margarin, zeytinyağı ve yumurtaları ilave ederiz. (Yumurtalardan birinin sarısını ayırırız.)  Küçük bir kasede sirkeyi ve kabartma tozunu karıştırıp harca ekleriz. Yoğurt ile tuzu da ekleyip yoğurmaya başlarız.  Kalan 1 bardak unu da hamur yapışkan olmasın diye kullanırız. Hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp elimizle yayarak açarır ve yarım ay şeklinde kapatırız. Yumurtanın sarısına biraz zeytinyağı ilave edip üzerine süreriz. Son olarak arzuya göre çörek otu ya da susam ile süsleyip fırına veririz.

Kolay pratik dereotlu poğaça servise hazırdır. Afiyet olsun.        

2 yorum: